کتاب دولت دیجیتال برای رسیدن به مشارکت الکترونیکی عمومی: پژوهشها و فرصتهای در حال ظهور مجموعهای از تحقیقات نوآورانه در رابطه با روشها و کاربردهای پیادهسازی فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش دولتی است
"پایگاه رسانه ای گرداب جهت اطلاع و افزایش دانش و سواد فضای مجازی مخاطبان خود و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و تصمیم گیران، کتابهایی را در این عرصه معرفی میکند. بدیهی است انتشار این مطالب، لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست."
به گزارش گرداب، توسعه فناوریهای اجتماعی، عصر جدیدی از برنامهریزیهای سیاسی و تعاملات دولتی را فراهم آورده است. علاوه بر کاهش هزینهها در مدیریت منابع شهری، فناوری اطلاعات و ارتباطات و رسانههای اجتماعی میتوانند در شرایط اضطراری به عنوان راهی برای مشارکت شهروندان در تسهیل مدیریت ارتباطات عمومی و ... مورد استفاده قرار بگیرند.
علیرغم همه این مزیتها، با استفاده دولتها و بخشهای عمومی از فناوری، بحثهایی زیادی در زمینه امنیت سایبری ایجاد شده است که علت آن وجود آسیبپذیریها و خطراتی است که میتواند گریبانگیر سهامداران مختلف شود. از این رو، بررسی جدیدترین تحقیقات درباره نحوه اجرای فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش دولتی ضروری است تا درک درستی از نقاط قوت و آسبپذیریهایی که مدلهای مدیریتی میتوانند به همراه داشته باشند، به دست آید.
کتاب دولت دیجیتال برای رسیدن به مشارکت الکترونیکی عمومی: پژوهشها و فرصتهای در حال ظهور مجموعهای از تحقیقات نوآورانه در رابطه با روشها و کاربردهای پیادهسازی فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش دولتی است تا خوانندگان متوجه شوند که چطور فناوری اطلاعات و ارتباطات، بخشهای مدیریتی دولتی را مجبور به انجام اصلاحات در حوزه کاری و نحوه برقراری ارتباط با شهروندان ساخته است.
این کتاب حاوی سه بخش است؛ در بخش اول، فصولی گردآوری شدهاند که در آنها دولت الکترونیک از دیدگاه مدیریت دولتی در کشورهای مختلف از سراسر جهان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
در فصلهای بخش دوم کتاب به فناوریهای در حال ظهوری که در حوزههای مختلف مشارکت الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرند پرداخته میشود. در فصلهای بخش سوم به تجربیاتی که هدف آنها اشاره به ضرورت دیجیتالیسازی اجتماعی برای توانمندسازی شهروندان نه تنها از لحاظ فناوری، بلکه از طریق افزایش مهارتهای فناوری آنها برای ایجاد ارزش عمومی است، پرداخته میشود.
پیادهسازی فناوری اطلاعات و ارتباطات در دولت باعث شده است تا نحوه درک مدیریت دولتی تغییر یابد و بر حوزههای مختلف تأثیر بگذارد. به طور خاص، فناوری تأثیرات مستقیمی بر انواع جنبههای سازمانی، رفتاری، سیاسی و فرهنگی دارد و شدت و اهمیت این تغییرات، مستقیما به سطح اجرای مدلهای دولت الکترونیک مربوطه وابسته است.
در این راستا، این فناوری در همه کشورهای توسعهیافته یا در داخل بخشهای هر دولت به یک شکل استفاده نشده است که این میتواند ناشی از وجود فرهنگهای اداری مختلف رایج در هر مورد خاص باشد. همانطور که در تمام فصلهای این کتاب مشاهده میشود، دولتها با توجه به نیازها و اولویتهای متفاوت، مدلهای متنوع دولت الکترونیک را پیادهسازی کردهاند.
خواندن این کتاب ۲۵۸ صفحهای به مقامات دولتی، مدیران دولتی، سیاستمداران، قانونگذاران، مشاوران عمومی و دولتی، دانشگاهیان و دانشجویان، متخصصان و محققان حوزه دولت دیجیتال توصیه میشود.
عنوان کتاب: دولت دیجیتال برای رسیدن به مشارکت الکترونیکی عمومی: پژوهشها و فرصتهای در حال ظهور
عنوان اصلی: Digital Government and Achieving E-Public Participation: Emerging Research and Opportunities
نویسندگان: مانوئل پدرو رودریگز بولیوار (Manuel Pedro Rodríguez Bolívar) و ماریا الیسیا کورتس سدیل (María Elicia Cortés Cediel)
سال انتشار: ۲۰۲۰
ناشر: IGI Global